Welkom

Recept - Zalmfilet in teriyakisaus

Meer afbeeldingen

Recept - Zalmfilet in teriyakisaus

Zalmfilet in teriyakisaus
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht / BBQ gerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten
  • 4 stukken zalmfilet (à 150 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl mirin of medium dry sherry
  • 1 dl Japanse sojasaus
  • 1 eetlepels suiker
  • 2 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
  • 400 g pandanrijst

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege. Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje. Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uiringetjes en sesamzaad erover. Serveer met de pandanrijst.

Lekker met een salade van Chinese kool en rettich.  


Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek. 

 bron: visbureau.nl

Beoordelen