Welkom

Zalmfilet zonder vel ca 125 gram

Meer afbeeldingen

Zalmfilet zonder vel ca 125 gram

Zalm, filet zonder vel. Gewicht ca 125 gr gram. Gekweekte vis
€ 3,25
OF

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Beschrijving

Details

Zalmfilet in 125 g verpakking
De zalm wordt vers verpakt en is geschikt om te bakken, braden, voor op de bbq en als sushi te verwerken. U kunt kiezen uit filets met en zonder huid. 
Een filet weegt circa 125g. 
Het zalmfilet komt uit Noorwegen waar de zalmen in aquacultuur worden gekweekt. 
Vis is een natuurproduct. Daarom zijn alle vissen verschillend in grootte en gewicht. Wij streven ernaar het gewicht zo goed als mogelijk na te komen. Het filet wordt vacuüm verpakt verstuurd. De minimum houdbaarheid bedraagt in de koelkast bij +2 tot +4°C 5 dagen (zie verpakking).

Hoeveelheid vis per persoon?
Reken bij het kopen van vis op ongeveer de volgende hoeveelheden per persoon:
• 125 gram gefileerde vis
• 200 gram vismoten
• 250 gram hele vis
• 1 kilo mosselen

Verdere productinformatie:
Bereiding
:
Na het openen koel bewaren en binnen 2 dagen consumeren. Controleer vóór consumptie of er geen graten in het visfilet achtergebleven zijn, want ondanks zorgvuldige controles bij de verwerking kan het in sommige gevallen gebeuren dat er graten in het filet achterblijven. Wij vragen hiervoor u om uw begrip!

Zalmfilet sushi informatie:
Zalmfilet zonder huid in sushi kwaliteit = mooi middenstuk zonder huid. Afhankelijk van de zalm kan het zijn dat er een vetlaag op het filet aanwezig is. Deze kunt u, afhankelijk van waarvoor u het de zalmfilet wilt gebruiken, met een scherp mes verwijderen.

Voedingswaarde per 100g:
Calorieën 202 kcal / 855 kJ / 19,9 g eiwit / vet 13,6 g / 35 mg cholesterol / 50 mg natrium / 265 mg fosfor / 35 ug jodium / 1,5 g omega-3 vetzuren

Vis is een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke schommelingen. Om deze reden kan de voedingswaarde iets afwijken.

Recept van de maand

Zalmpakketjes voor op de bbq

 

Een heerlijk zalm gerechtje voor op de barbecue. Deze zalm pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid, ongeveer 15 à 20 minuten op 220 graden. Maar voor de barbecue zijn ze ook erg geschikt. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een zakje” betekent. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje behouden en als je de folie open maakt komen de lekkerste geuren vrij. U kunt ook volop variëren met de groente die u in het pakketje doet. Verse spinazie of prei is ook erg aan te bevelen.

Ingrediënten per pakketje

½ zalmfilet
½ sjalotje in ringen
2 cherry tomaten
1 takje dille
1 schijfje citroen
2 tl kruidenroomkaas
Peper en zout
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Bestrooi de zalm met peper en zout en iets citroensap. Snij het sjalotje in ringen en de cherry tomaten in kleine stukken. Neem een stuk aluminiumfolie en leg de vis in het midden van de folie. Leg de ui en tomaat op de vis en garneer met een schijfje citroen, een takje dille en de kruidenkaas. Vouw de boven- en onderkant en de rechter- en linkerkant van de folie over de zalm samen en knijp goed dicht.

De zalm pakketjes zijn in ongeveer 8-10 minuten klaar op de barbecue, afhankelijk van de dikte van het filet.

Eet smakelijk!

 

Wijntip 

 

Zalm bereiden we in Nederland op veel verschillende manieren. Juist die bereidingswijze is van reuze belang bij de wijnkeuze. 
Wijnen die passen bij zalm die puur natuur wordt bereid door hem te pocheren of te bereiden in de oven zonder al teveel kruiden en/of sauzen, zijn kwaliteitswijnen van de Riesling druif (Spätlese) uit de Moezel, wijnen van het druivenras Chardonnay uit de Bourgogne (Saint-Veran, Pouilly-Fuissé, Chablis), Chardonnay uit de Nieuwe Wereld (Chili, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland) of een eersteklas rosé bijvoorbeeld (Tavel of Bandol).

Wijn bij gerookte zalm
: Chablis, Champagne, Riesling (Elzas), Chardonnay met hout uit de Nieuwe Wereld of Macon Blanc uit de Bourgogne. Maar ook met rode wijn slaat u de plank niet mis; bijvoorbeeld met een Cru uit de Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas of Nieuwe Wereld.

Wijn bij gegrilde Zalm
:  wijnen met een hoog smaakgehalte en die krachtig zijn, zoals voor wit Sancerre, Pouilly Fumé, Sauvignon de Touraine of Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland, Chablis, Macon Blanc, niet houtgerijpte Chardonnay uit de nieuwe wereld. Ook hier past rode wijn bij, neem een lichte Pinot Noir, Merlot of een Beaujolais Villages.

Bij gebakken zalm in boter of zalm met romige sauzen
 kies je altijd voor een romige wijn die ook wat vettig overkomt, zoals een op hout gerijpte Chardonnay.

 

Bron: Henri Bloem

Beoordelen