- Beschrijving
-
Details
Recept van de maand
Type: hoofdgerecht
Ingrediënten
8 scholfilets (à 70 g)
Zout
Witte peper
Sap van een citroen
2 el gehakte peterselie
2 medium koolraap knollen
20 g boter
1 ui
4 el droge witte wijn
1 el crème fraîche
1 el peterselie voor de garnering
SateprikkersBereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden.
Was de scholfilets, dep ze droog, breng ze op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Bestrooi de filets aan een kant met gehakte peterselie en rol ze op. Stek er een sateprikker doorheen. Schil de koolraap en snijd hem in dunne plakjes, daarna in dunne reepjes. Snijd ook de binnenste tere blaadjes in dunne reepjes.Verhit de boter in een pan en voeg 2 eetlepels gehakte ui toe en vervolgens de koolraapreepjes. Blus af met de wijn en laat ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan stomen. Meng de crème fraîche met de groenten, leg de visrolletjes er bovenop en bestrooi met het groen van de koolraap. Laat op 175 graden 5 minuten garen. Bestrooi de rolletjes voor het serveren met de peterselie.
Eet smakelijk!
Wijntip
- Beoordelen
-