Welkom

Recept - Pikante kabeljauw met wilde rijst

Meer afbeeldingen

Recept - Pikante kabeljauw met wilde rijst

Pikante kabeljauw met wilde rijst
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht / BBQ gerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 585 kCal | 2455 kJ

Ingrediënten
  • 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
  • 400 g witte & wilde rijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 rode pepers zonder
  • zaadjes, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes. 

Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.


Wijn
Bij pikante vis doet een krachtige
rosé het altijd goed. Kies voor
een volfruitige Shiraz of Pinotage
Rosé uit Zuid-Afrika. 

 bron: visbureau.nl

Beoordelen