Welkom

Over ons
MySeafood maakt lekker en gezond vis eten makkelijk. Nog lang niet iedereen eet 1 keer in de week vis. Dat kan anders vinden wij. Regelmatig vis op je menu geeft je lijf een oppepper en vergroot de kans op een langer gezond leven. Wij willen dat vis kampioen wordt in de categorie 'dé gezonde gewoonte'. Een mooie uitdaging! 

Hoe
Dat doen we door, samen met partners en producenten van andere gezonde ingrediënten, minder gezonde gewoonten te vervangen door (nieuwe) gezonde gewoonten. MySeafood verlaagt drempels voor het eten van vis of liever nog, neemt deze helemaal weg. Mooie vis, daar draait het bij ons om. Van een kwaliteit die we zelf graag eten en aan onze kinderen geven. Om lekker en gezond te genieten van het beste uit de zee. Onze kennis en ervaring gaat 4 generaties Ouwehand terug. We weten dus heel veel over het vangen, verwerken en vervoeren van vis.

Een belangrijke partner is Müller Fresh Food Logistics. Zij zorgen ervoor dat onze mooie vis onderweg mooi blijft en op de afgesproken tijd bezorgd wordt.

Belangrijk
De natuur is letterlijk de bron van ons bestaan. En daar gaan we zo verantwoord mogelijk mee om. Onze vis maakt minder kilometers, wordt grotendeels gekoeld met zonne-energie en carpoolt.
Door vangstquota wordt de visstand op peil gehouden. In de visserij liggen de grootste uitdagingen in het innoveren van vangstmethoden (minder energie, diervriendelijker), het behoud van biodiversiteit op zee en het gezond kweken van vis. Wij dragen actief bij aan onderzoek en oplossingen om de balans te verbeteren.

Alle partijen in de keten onderschrijven de missie van MySeafood en investeren daarin. Als de missie slaagt realiseren alle partijen daarmee in een redelijke opbrengst en winst. Een deel van wat wij verdienen in de keten wordt geinvesteerd in het bereikbaar maken van vis voor mensen die wel gezonder willen leven, maar dat niet kunnen betalen. 

 

Ruud van Rijn, Rick Ouwehand, Arie Ouwehand