Welkom

Zalm

Zalm

Latijnse naam: Salmo Salar

Verse zalm is een “veelzijdig talent”. Braden, bakken, stoven of roken, zalm kun je op veel manieren lekker klaarmaken. Een bijzondere variant is de zalm in zoutkorst! De rug van een zalm is blauw-groen en de flanken zijn zilverkleurig. Hij heeft een witte buik en de maximale lengte is 1,5 meter.

In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm altijd verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Kweekzalm heeft een hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm. Wilde zalm is een echte delicatesse. [readmore] Hij wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien (paren), trekt hij weer naar zijn geboorterivier toe. 

Oorsprong
Zalm is een van de meest populaire vissen in Nederland. Wij gebruiken alleen zalm uit het Noordwestelijk deel van de Altantische Oceaan en de Noordzee. Daardoor kunnen wij uitstekende kwaliteit garanderen.

Bereiding
Het vlees van zalm is half zacht, vettig en heel smaakvol. Zalm is geschikt om te stoven, bakken of grillen. Hij wordt ook vaak gerookt. Verse gevangen zalm heeft heldere ogen, rode kieuwen en een glanzende huid.
Ben je op zoek naar zalm die geschikt is voor het bereiden van sushi of sashimi? Kies dan voor onze zalmfilet zonder huid. Deze is gefileerd en volledig vrij van de vetlaag en het spieren driehoek.

In onze categorie recepten vind je lekkere en eenvoudige gerechten met zalm.

Voedingswaarde per 100 gram onbereid product: 911 kJ / 217 kCal, 14 g vet, 19 g eiwit
 

Verse zalm

Foto-tabel Lijst Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst Van hoog naar laag sorteren