Welkom

Sardines

Sardines

Latijnse naam: Sardina pilchardus

Sardine is al jaren een populair visje in de landen rond de Middellandse Zee. Ook de Nederlandse consument waardeert de sardine steeds meer. Verse sardines hebben een krachtige, kenmerkende smaak. Het visje heeft niet veel opsmuk nodig. Wat citroensap en grof zeezout is al genoeg.  De visjes zijn rijk aan omega-3-vetzuren. [readmore]

De rug is groen tot bruingroen, de flanken zilverkleurig. De maximale lengte is 25 cm.

Oorsprong
Sardines worden gevangen in de Middellandse Zee, Zwarte Zee en Noordzee.

Bereiding
Het vlees is stevig en mals, de kleur is blank. De smaak van sardine neigt naar haring. Sardines kun je goed bakken of roosteren.

Voedingswaarde per 100 gram onbereid product: 520 kJ / 124 kCal, 8 g vet, 19 g eiwit 

Foto-tabel Lijst Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst Van hoog naar laag sorteren