Welkom

Recept - Kabeljauw uit de oven met knoflook, tomaten en ui

Meer afbeeldingen

Recept - Kabeljauw uit de oven met knoflook, tomaten en ui

Kabeljauw uit de oven met knoflook, tomaten en ui
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type: hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 
1 groot kabeljauwhaasje
1 tomaat, in partjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, in ringen
Oregano
Zout
Peper
Olijfolie


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. 
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Leg het kabeljauwhaasje in de ovenschaal en smeer hem in met de geperste knoflook. De stukjes knoflook mogen er gewoon bovenop blijven liggen.
Leg de tomaat en rode ui links en rechts van het kabeljauwhaasje en bestrooi het geheel met zout, peper en oregano.
Daar overheen sprenkel je rijkelijk olijfolie.
Zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven.
Leg een stukje vis op een bord en plaats er wat tomaat, ui en vocht overheen. Bij de vis kun je aardappels en bloemkool serveren. 

Eet smakelijk!

 

 

Wijntip 

Sauvignon de Touraine, Orvieto, Rías Baixas

Magere vissen als kabeljauw, schelvis, dorade en tong zijn licht en fris en daarbij passen lichte wijnen met frisse zuren. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé en een frisfruitige, soepele rode wijn kunnen ook. Vettere soorten als zalm, makreel en paling vragen om een rondere wijn met mildere zuren. Van een mager visje kun je met een romige saus of risotto een smeuïger gerecht maken, waardoor er een rondere wijn bij past.

 

Beoordelen