Welkom

Recept - Kabeljauw met specerijenjus en krielaardappeltjes

Meer afbeeldingen

Recept - Kabeljauw met specerijenjus en krielaardappeltjes

Kabeljauw met specerijenjus
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 2 personen
Energie: 353 kCal 

Ingrediënten 

  • 4 dikke stukken kabeljauwfilet van 150 g
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • ½ eetlepel korianderzaadjes
  • ½ eetlepel mosterdzaadjes
  • ½ eetlepel komijnzaadjes
  • ½ eetlepel zwarte peperkorrels
  • 200 g zeekraal
  • 50 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn
  • 450 g krielaardappeltjes

Bereiding

Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover. 

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep de krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen