Welkom

Recept - Griet met asperges, lente-ui en sabayon

Meer afbeeldingen

Recept - Griet met asperges, lente-ui en sabayon

Griet met asperges, lente-ui en sabayon
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht:Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30-45 min.
Verkrijgbaarheid:Mager
Aantal personen:6 personen

Ingrediënten

 

  • 6 x 150 g grietfilet
  • 1 kg asperges
  • 16 lente-uitjes
  • 600 g truffelaardappeltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eierdooiers
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Kook de truffelaardappeltjes gaar in de schil en verwarm de oven voor op 200 °C. 
Pocheer de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in een ovenschotel. Plaats de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
Stoof de lente-uitjes 3 minuten in een klontje boter. Zeef het kookvocht van de grietfilets en kook het in tot 1 dl. Klop er de eierdooiers en 2 el gesnipperde lente-uitjes door tot een sabayon. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. 
Verdeel de asperges en de lente-uitjes over warme borden. Leg de vis erbij en dien het gerecht op met de saus en de gekookte truffelaardappeltjes.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen