Welkom

Recept - Gevulde makreel met aardappels uit de oven

Meer afbeeldingen

Recept - Gevulde makreel met aardappels uit de oven

Gevulde makreel met aardappels uit de oven
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht / BBQ gerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse makrelen
  • olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 200 gram gerookte magere spekblokjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 sinaasappels (1 schil geraspt, 1 in partjes)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 600 g krielaardappeltjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180-200 C. Aardappels uit de oven zijn heerlijk in de schil. Verdeel de aardappels in een enkele laag over een grote braadslee. Voeg vervolgens een laagje olijfolie toe. Bestrooi de aardappels met wat peper en zout en hussel goed door elkaar, zodat iedere aardappel met de olie in aanraking komt. Naar smaak kruiden toevoegen zoals knoflook, rozemarijn of tijm. Zet hierna de braadslee ongeveer 20 minuten in de oven.

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg spek en pijnboompitten toe en roerbak het 4 minuten totdat alles goudbruin is. Schep sinaasappelrasp, peper, zout en koriander door de vulling.
Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel. Bind ze op met (rollade)touw. Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig. Garneer met partjes sinaasappel en serveer ze met de gebakken krielaardappeltjes. 

Ook lekker met gegrild stokbrood en tomaten-komkommersalade.

Tip: in plaats van een visklem kunnen de vissen ook omwikkeld worden met keukengaren dat even in water geweekt is zodat het niet verbrandt. 

Het verwijderen van de graat: Breek de ruggengraat aan de kant van de kop. Maak de opening aan de staartzijde iets groter. Draai de vis om en druk met de hand stevig over de hele lengte op de graat om hem los te maken. Breek de graat bij de staart en trek hem eruit.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen