Welkom

Recept - Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus en wilde rijst

Meer afbeeldingen

Recept - Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus en wilde rijst

Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus en wilde rijst
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 gefileerde schollen (à 250 gram)
  • 400 g wilde rijst 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels slaolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • zout en peper

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de suiker en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover. 

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Magnetron tip: Leg de scholfilets met de smalle kant naar het midden, naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal -als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2x. Bestrooi de gare vis met een beetje zout en serveer met de wilde rijst.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen