Welkom

Recept - Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten

Meer afbeeldingen

Recept - Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten

Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 2 personen
Energie: 353 kCal 

Ingrediënten 

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 200 gram geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels visbouillon
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • zout

Bereiding

Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reepjes. 
Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laag kokend water in of op een (stoom)pan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Kook ondertussen de groenten 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de crème fraîche in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout, en verwarm alles. Schep de groenten met daarop de vis op 2 voorverwarmde borden en schep het sausje over de vis.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen