Welkom

Recept - Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette

Meer afbeeldingen

Recept - Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette

Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 425 kCal 

Ingrediënten

 

  • 500 g sardines, schoongemaakt
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 50 g jonge bladsla
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 kleine baguette, voor erbij

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.

Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.

Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met het stokbrood en desgewenst wat extra vinaigrette.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen