Welkom

Recept - Gegratineerde scholrolletjes met paprika, pasta en sperziebonen

Meer afbeeldingen

Recept - Gegratineerde scholrolletjes met paprika, pasta en sperziebonen

Gegratineerde scholrolletjes met paprika
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 6 scholfilets (à 100 gram)
  • 500 g tagliatelle
  • 400 g sperziebonen, fjingesneden
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • ½ eetlepel oregano
  • 100 ml medium dry sherry of witte wijn
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ruim water in 8 minuten beetgaar.

Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden en serveer met de pasta en de sperziebonen. 

Tip: vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas. Pureer ook de rest van de geroosterde paprika’s en meng de puree door de pasta.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen