Welkom

Recept - Gebakken tarbot met waterkerssalade & aiolidressing

Meer afbeeldingen

Recept - Gebakken tarbot met waterkerssalade & aiolidressing

Gebakken tarbot met waterkerssalade & aiolidressing
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: 20-30 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten 

  • 4 moten tarbot van 100 gram elk
  • 6 el olijfolie
  • 75 g salami (worst), in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el aioli (zie tip)
  • 1 bosje waterkers

Bereiding

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de salamiblokjes zachtjes uit. Doe intussen 3 el olijfolie, het citroensap en de aioli in een dressingshaker of jampotje. Sluit en schud tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Was en droog de waterkers. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de moten tarbot met zout en peper en bak ze in 4 minuten bruin en net gaar. Verdeel de waterkers met de salami over 4 borden. Druppel er een beetje aiolidressing over. Leg er een moot tarbot bij.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen