Welkom

Recept - Gebakken schol met zoete witlof en gekookte aardappelen

Meer afbeeldingen

Recept - Gebakken schol met zoete witlof en gekookte aardappelen

Gebakken schol met zoete witlof en gekookte aardappelen
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten 

  • 4 schollen
  • 7 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 600 g witlof, in partjes
  • 1 el honing
  • 2 el tijmblaadjes
  • 600 g (nieuwe) aardappelen

Bereiding

Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.

Breng de aardappelen aan de kook en controleer na 18 tot 20 minuten of de aardappelen gaar zijn.

Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min. 

Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de gekookte aardappelen en de zoete witlof.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen