Welkom

Recept - Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus en pasta

Meer afbeeldingen

Recept - Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus en pasta

Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <20 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram scholfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g penne

Bereiding

Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep de pasta op de borden. Leg de scholfilets op de pasta en schep de tomatensaus erbij.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen