Welkom

Recept - Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit

Meer afbeeldingen

Recept - Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit

Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 595 kCal 

Ingrediënten 

  • 4 makreel filets van 100g elk
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels (halfvette) mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 volkoren broodjes
  • 6 blaadjes radicchio, in grove stukken
  • handje rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Snijd de schil van de grapefruits tot op het vruchtvlees weg en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat de partjes in een zeef uitlekken. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers 1 limoen uit. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en schep de lamsoren erdoor. Verwarm de lamsoren 2 minuten al omscheppend en schep er dan 2 -3 eetlepels limoensap en de helft van de limoenrasp door. Verwarm de lamsoren nog 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan en leg de makreelfilets met de velkant naar boven in de olie. Bak de makreelfilets op zacht vuur in 4-6 minuten gaar, keer ze niet om. Schep op het laatste moment het bakvet met een lepel over de bovenkant van de makreel. Schep de lamsoren op de borden en verdeel de partjes grapefruit erover. Leg de gebakken makreelfilets erop. Lekker met gebakken aardappeltjes..

 bron: visbureau.nl

Beoordelen