Welkom

Recept - Carpaccio van verse tonijn met ananas

Meer afbeeldingen

Recept - Carpaccio van verse tonijn met ananas

Carpaccio van verse tonijn met ananas
€ 0,00
OF
Beschrijving

Details

    Recept van de maand

Type gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: <20 minuten.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 210 Kcal
 

Ingrediënten 

  • 400 g verse tonijn, aan een stuk
  • 2 dikke plakken verse
  • ananas (250 g)
  • 1 vanillestokje
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode peper zonder zaadjes,
  • fijn gehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • zwarte peper, versgemalen

Bereiding

Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt. Snijd van de ananasplakken de schil en harde kern weg. Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan. Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken. Spreid de
tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven. 

Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner.

Wijn
Heel spannend met de trendy
Pinot Gris d’Alsace.

 bron: visbureau.nl

Beoordelen